fbpx

Vad är en webb­­applikation?

En webbapplikation är ett samlingsnamn för programvara som man kommer åt genom att använda en webbläsare. Webbapplikationer har blivit mer populära eftersom hastigheten på internet har ökat. Idag är webbaserade applikationer så kapabla att de ofta ersätter traditionella program och programsviter.

Detta har dels gjorts möjligt genom snabb utveckling av webbläsare, som nu klarar att hantera alltmer komplexa uppgifter. Dels har olika standards för program- och formatspråk utvecklats i samma takt, liksom de format som används för informationsöverföring och lagring. Effectsoft bygger system som anpassas för er, istället för att ni ska anpassa er till systemen. När ni växer ska även systemet kunna växa med er.

Vi använder verktyg för att skapa de applikationer du behöver, så att din arbetsmiljö alltid är tillgänglig. Microsoft .Net, PHP, Java, HTML5, AngularJS, React, Node.js, JSON och XML är alla exempel på delar av denna revolution. Webbens dynamiska och tillgängliga karaktär gör den till ett bekvämt och praktiskt verktyg för applikationer och affärstransaktioner.

Webbaserad programvara är framtiden

Få väljer att utveckla programvara i traditionell bemärkelse idag, utan försöker istället bygga saker som går att använda online direkt via en vanlig webbläsare.

Fördelarna med webbapplikationer är flera:

  • Man har tillgång till programvaran vart man än befinner sig
  • Man behöver inte installera något på sin dator
  • Utvecklarna behöver inte ta hänsyn till hårdvara och operativsystem i samma utsträckning som tidigare
  • Uppdateringar kan enkelt skickas ut till alla kunder samtidigt

Kolla in våra andra tjänster också!