fbpx

Skistar

Skistar logotyp

Digitalisering – möta kunden där kunden vill vara

En långvarig relation

SkiStar är mycket mer än bara ett kundcase eller projekt. Relationen mellan SkiStar och Effectsoft har sitt ursprung i början av 2000-talet då flera av Effectsofts nuvarande konsulter arbetade i företaget Restech. Restech byggde produkten R2 som är ett komplett affärssystem, skräddarsytt för att hantera verksamheten på en skidanläggning.

2011 lämnade Effectsofts grundare, Jonas Inghammar, Restech för att driva en egen konsultverksamhet och Skistar blev den första kunden. Ett år senare startades Effectsoft och de första medarbetarna rekryterades för att kunna leverera mer tid till Skistar.

Ett affärssystem i ständig utveckling

Från start hanterade R2 så gott som hela gästupplevelsen på Skistars anläggningar.

  • Bokning av samtliga produkter såsom boende, liftkort, skidskola, skiduthyrning mm
  • Fakturering och påminnelsehantering
  • In- och utcheckning av gäster
  • Integrationer mot liftkortssystem, telefonväxlar och värmestyrning i stugor
  • Avräkning mot stugägare
  • Bokföring

Idag är stora delar av den ursprungliga applikationen ersatt med modernare teknik och målet är att beroendet av de gamla delarna helt byggs bort.

Uppdraget idag består bland annat av att ersätta gammal funktionalitet med ny teknik, förvaltning och anpassningar av befintliga system, kravställning och specifikation av nya funktioner samt utvärdering av nya system för att stödja krav från verksamheten i takt med att den utvecklas.

Tekniker & System

Delphi, .Net, C#, Oracle, ODAC, Team City, Octopus Deploy

Uppdragsgivare

SkiStar AB