intervju med Markus

Hur är det att jobba som programmerare?

Hur är det att jobba med programmering och systemutveckling? Vi ställer några frågor till Markus Bergkvist, utvecklare hos Effectsoft.

– Vad fick dig intresserad av att börja arbeta med programmering?
Jag hade ett allmänt datorintresse, men kom i kontakt med programmering lite senare än många andra. Utmaningen med att lösa problem triggade mig!

– Vad var det första steget mot yrket?
Det var först på högskolan som jag blev intresserad på riktigt och började pröva på egen hand. Möjligheten till praktik och att få vara inblandad i en riktig produkt var ytterligare ett steg.

– Vad är programmering och systemutveckling för dig?
Problemlösning, eget arbete i kombination med bra kollegor som man kan bolla lösningar med. Det är också ett väldigt kreativt arbete!

– När känner du dig riktigt nöjd med en produkt du utvecklat?
När vi jobbar som ett team och levererar en färdig lösning till en helnöjd kund – det är fantastiskt kul!

– Hur jobbar du normalt sätt, i ett team/självständigt/tillsammans med andra roller på företaget?
Alla jobb görs gemensamt på ett eller annat sätt men utvecklingsarbetet görs individuellt. Eftersom vi är ett förhållandevis litet företag får man chansen att involveras i flera delar av ett projekt.

– Vad rekommenderar du unga tjejer/killar som är sugna på att utveckla att satsa på för utbildning?
Jag tror inte den specifika utbildningen i sig är det viktiga. Testa olika tekniker och språk på fritiden, inte bara det som utbildningen tar upp. Det finns mängder med kurser på Youtube. Hitta ett företag som du kan praktisera på, det är ovärderligt! Du är för övrigt aldrig för gammal att satsa på programmering!

Tack till Markus för frågestunden. Är du nyfiken på vilka typer av projekt och tekniker Effectsoft jobbat med hittar du det och mycket mer här – Portfolio